18 Mayıs 2012 Cuma

Birannenin düsündükleri....

1- Evde pisen yemek en guzel yemektir. Cocuklarimiza tabaklarinda yemek birakmamayi ogutleyelim.


2- Cogumuzun en guzel cocukluk anilari bayram sabahlarinda gizlidir. Bayram sabahlarinda saygi vardir, sevgi ve iletisim vardir. Yilda en az bir bayram tatilinin - en azindan bir gununu- ziyaretlere ayiralim. El opmeyi, hediyelesmeyi ve tum buyuklere hurmet etmeyi asilayalim. İleriki yillarda buna bizim daha cok ihtiyacimiz olacak.


3- Tv, bilgisayar, play station derken o guzelim cocukluk oyunlarimizi onlarada ogretelim. Bol gunesli hava ve oyunlar herkese iyi gelir. 


4- Kendi cocuklugumuzdaki tekstil seceneklerinin kisitliligi sebebiyle anneanne, babaanne ve annelerimizin o sicacik orguleriyle ne kislar gecirdigimizi dusunup, giysi israfi yapmayalim. Gunumuzde kadin dunyasinda yaratilan uyum ve kombin takintisi ugruna yapilan musrifligi onlarda ne denli gereksiz oldugunu hatirlayip, gercek ihtiyaclarini karsilayalim.


5- Uykudan once tonton masalci nine programinin bize verdigi huzur dolu dakikalari hatirlayip, her gece yavrumuza bir masal yada hikaye okumayi unutmayalim.


6- Evdeki yada sokaktaki herhangi birsey bile onun icin vazgecilmez  bir oyuncak haline gelebilir. Alamayan minikleri de dusunerek evimizi oyuncak mezarligina cevirmeyelim ve de mumkunse belli araliklarla iclerinde duzenlemeler yaparak paylasalim.


7- Kucucuk yaslarda kendi heveslerimiz dogrultusunda o kurs senin bu kurs benim gezmeyelim. Cocugun neye egilimi varsa ebeveyn mutlaka anlar, onun uzerine egilelim.


8- Hayvan dostlar edinmesini saglayalim. Yavrularimiz gibi onlarinda  masum ve saf sevgiden olustugunu unutmayip, cocuklarimizi minik arkadaslarla birlikte buyutelim. Hic olmadi, sokak hayvanlarina yardim etmemiz gerektigini ve bunun onemini aciklayalim. Saldirgan olmayisindan emin oldugumuz hayvanlara dokunmasina izin verelim. Doganin bir parcasi olan canlilarin dogal ortaminin petshoplar olmadigini ogretmis oluruz.


                              Diyorum, sevgiler ve mutlu haftasonlari diliyorum....

8 yorum:

  1. evet, guzel dusunceleer bunlar ! daha once bende yazmistim buna benzer alternatifler :cocuklarimizin zeyinlerinde guzel hatiralar kalmasi açisindan, bizim anne olarak vericiligimizin getirmis oldugu guzel duygulari asilamak cocuklarimiza...

    YanıtlaSil
  2. Evet Edacigim, bircok seyi kaciriyoruz hayatin telasiyla. Bende aklimdakileri yazmak istedim. Senin yazin onceden yayainlanmis olacak ki ben gormedim. Bi ara bakacagim. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazmışsın canım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Ne guzel yazmissiniz..paylasmissiniz..ev yemegi eb guzel yemek cocuklar icin ve bizler icin.. eski Bayramlar cocuklugumun ne kadar da guzeldi ne cok hatiralar verdi...simdi ise nerdeee..hele buralarda yaban ellerde bayram olayi hic yok :( malesef..
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  5. Tesekkur ederim Sevgili Dostbahcesindenlezzetler:))
    nerede oldugunu merak ettim. Blogger annelerde cok fazla Amerikada yasayan var. Zor bir durum tabi. İnsallah senin gibi anneler sayesinde cocuklariniz o kulturu unutmaz.
    Benden de sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel yazmışsınız, hepsini uygulayabilsek keşke...

    YanıtlaSil
  7. Evet sevgili Selcen... Okuyoruz, yaziyoruz, dinliyoruz ama uygulama kisminda eksik yada yorgun olabiliyoruz. Ama umudum var:)

    YanıtlaSil