11 Şubat 2012 Cumartesi

Acıkca soruyorum, Mutlu musun? -1-

''Mutlu olma görevi kadar hafife aldıgımız baska br görev daha yoktur.'' diyor Robert Louis Stevenson.

Ne kadar dogru degil mi? Hayat kosusturması, hazırlıklar, yorgunluklar, kırgınlıklar yasamımızın bir su gibi aktıgı gercegini perdelesede, kendimizle basbasa kalıp sakince sessizligi dinlerken bazen kendimizi mutsuz hissederiz. Hatta öyle ki, cevremizdeki herkesi neseli, mutlu, sevecen ve pozitif bulurken, kendimizi de mutsuz, keyifsiz ve negatif olarak görür, bunu kroniklestiririz. Mutlu olmak icin bircok seye sahibizdir, kendimizi ifade ederken MUTLU diye bile tarif edebiliriz. Ancak kimseye söylemedigimiz bir iç husursuzluk ve eksik olan birseylerin varlıgını hissederiz.

                  Aylar evvel edindigim bir kitap var. Happiness Project. Bu kitabın yazarı da iki cocuklu, gercek olan kendini, gercek mutlulugu arayan bir anne. Samimi bir ifade; sundugu, önerdigi yolların basit ve erisilebilir olusu; anneligin zorluklarının kıtalar arası farkla bile aslında hicte farklı olmadıgını anlatması, okuyanı hem baglıyor hemde care oluyor. Gelelim su Mutluluk mevzusuna. Kitaba göre yapılması gerekenler cok kolay. Kendine yetebilen ve devamı kesilmeyen bir mutluluga erismek ıcın yazar yılı 12 hedefe kilitlemiş. Basamak basamak bunları paylasacagım, oncelikle paylasılması gereken baska birsey var. O da ON İKİ EMİR. On iki emir; yazarın gelistirdigi ve ısrarla da önerdigi, kisinin unutmaması gereken genel ilkeler. Söyle ki;

1- Ayse ol. ( okuyan herkimse :)
2- Kafaya takma.
3- Hissetmek istedigin sekilde davran.
4- Bugünün isini yarına bırakma.
5- Kibar ve adil ol.
6- Sürecin keyfini cıkart.
7- İstiflemekten vazgec.
8- Sorunu belirle.
9- Rahatla.
10- Yapılması gerekeni yap.
11- İnce hesaba girme.
12- Ve sadece sevgi oldugunu unutma.

             Gün icinde herkesin, karsısındaki herhangi birine verdiği alelade akıllara ne kadar benziyor degil mi? Ama kendimize uygulamaya gecmeyi bırakın, dusunurken bile '' hıhııı kafaya takma demek kolay, bunca sıkıntı benim basımda'' yı yapıstırıveririz icimizdeki bilmis kadına :) Aslında icsellestirerek okudugumuzda, bu on iki emirden en %50'sini kesinlikle uygulamadıgımızı görürüz.

            On iki emirle baslayan '' Acıkca soruyorum! Mutlu musun? '' yazılarının ilki olacak bu post. Devamında göreceksiniz ki, Mutluluk edinilen degil, saglanılan bir kavram.
            Sevgimle, mutluluklar....




26 yorum:

  1. bu yazıyı okurken farkettim ki ben gerçekten mutlu biriyim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Harikasiniz, demek ki on iki emirini cogunu uyguluyorsunuz ve hayat tikir tikir isliyor. Sevindim, sevgimle:)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Tesekkurler Sevgili Ahu:) Devami olacak.

    YanıtlaSil
  6. papatya bulmam lazım.mutluyum değilim mutluyum değilim mutluyum değilim mutluyum. Yüce yaradan bu güzel dünyaya gelmemi istediği için mutluyum. iki tatlı kuzum olduğu için mutluyum. eşim evimi ve evlatlarımı seviyor diye mutluyum. birçok el uzattığım insandan kazık yediğim için mutluyum. en azından kazık attılar.nankörlük yaptılar.ya daha büyük kötülük yapsalardı rabbim korusun. yazabildiğim için mutluyum. okuyabildiğim için mutluyum. bu bloglarda hayat bulduğum için mutluyum. mutluluğumu sizlerede yolluyorum sizde mutlaka mutlu olacak bir yol bulun.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Vuslat supersin. :) Mutlu olma halidir zaten insani bu tur telkinlere iten. Farkinda olmakta bu isin en basinda geliyor. Evlatlarimizla mutlu bir hayat bizim olsun insallah...:)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı canım
    ellerine sağlı.
    Muhabbetle kal.

    YanıtlaSil
  9. Sagolasin Sevgili Bir kase lezzet'cigim. :) begendigine sevindim... Muhabette olalim:)

    YanıtlaSil
  10. bu yazılanları uygulayablsek bide.ne güzel olurdu

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Balbocukleri. Cok basit gorunup yada baskasina akil verip, kendimize uygulamaya gelince ne kadar zorlaniyoruz, ne yazik ki! Bende zorlasam %40 cikar heralde:))

    YanıtlaSil